Állandó hasmenés és hányinger hetek óta

Kérdés:  20 éves lány vagyok. Áprilisban hányásos, hasmenéses vírussal kórházba kerültem, ahol egy szimpla vérvételen estem át, amely kimutatta, hogy gyulladás van a szervezetemben, de nem nagymértékű.
Megállapították a tünetek alapján, hogy vírusos bélhurutom van. Infúziót kaptam és 5 napon belül hazaengedtek.
Hazaérkezésem után két hét múlva újrajelentkező hasmenés (véres volt általában a WC-papír), bélfájdalom és a nem szűnő hányinger és eleinte szédülés is gyakran gyötört. Majd egyik napon citromsárga székletem volt.
Másnap azonnal elmentem a háziorvosomhoz, aki csinált egy hasi ultrahangot és kiderült, hogy az ő meglátása szerint, az epehólyag fal megvastagodott, elküldött azonnal laborvizsgálatra, amely kimutatta, hogy az epéhez kapcsolódó értékek jók. Gyulladás azonban kismértékben még mindig volt a vérben. Az orvosom antibiotikumos kúrát írt fel, Zinnat 500 mg-os tablettát. A Zinnat szedése után megszűntek a panaszok.
Pár hét múlva megint visszajöttek, hányinger és hasmenés formájában és alhasi görccsel. Felkerestem a nőgyógyászomat és kiderült, hogy húgyhólyag-gyulladásom van, amit Dalacin antibiotikummal és Klion dupla dózissal kezelt. Mondtam neki, hogy megy a hasam, de mondta, hogy kezdjem el nyugodtan a Dalacin kapszulát, mert azért írt hozzá Kliont, mert az bélvédő. Szedése közben a harmadik naptól megváltozott a széklet színe (fekete lett) és állaga.
Abbahagytam a gyógyszert, de a Kliont végigszedtem. A széklet visszaváltozott barnássá, de a hasmenés nem múlik el, bármit eszek, egy órán belül étkezés után bélgörcsöm van, és megy a hasam, de már nagyon csíp a széklet távozása.
Háziorvosom azt mondta, hogy szedjek Lopedium kapszulát, de nem merem bevenni, mert már 2 hete tart, és ez már szerintem krónikus. Javasolta menjek el belgyógyászatra, ami folyamatban van, de nagyon félek a béltükrözéstől, még nem vagyok rá felkészülve.
Ön szerint, mi lehet a bajom? Kérem, adjon valami tanácsot, mert már idegileg is bele fogok ebbe betegedni.
Előre is köszönöm a válaszát!

| hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Biztos csak az, hogy a szedett antibiotikumok nem váltak előnyére. Székletét tenyészteni kellene, de ha szükséges a későbbiekben meg kellene tükrözni is. Addig szigorú diétát tartanék, esetleg Smectával kiegészítve.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2011-07-04 14:15:23
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop