Vérnyomás gyógyszer elhagyása vagy váltása?

Kérdés:  3 éve szedem a Coverex-AS komb./reggel és Coverex-AS este-vérnyomáscsökkentőt. Lehetséges átállni a Medvehagyma-cseppre? Férjem ezt szedte 160-170-es kiugrásnál egy éve 3 hónapig, azóta is jó az eredménye. Napi 2x méri. Más gyógyszert nem szedek. Szeretnék erről is leállni. Három éve 170-es kiugrással és szédüléssel kezdődött. Most 54 éves vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Mivel nem hagyományos gyógyszerről van szó, nem tudok a medvehagyma \\"szerről\\" véleményt mondani. Mindenesetre jómagam óvatosan először minimumra csökkenteném az eddigi gyógyszereit, miközben orvosommal is konzultálnék.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2011-09-03 08:21:13
| gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop