Fogamzásgátló - Igen vagy nem

Kérdés:  38 éves vagyok, 8 hónapja szedem a fogamzásgátlót, mert a menstruációm nem volt rendszeres, és mivel barátom is van, emellett döntöttünk a nőgyógyászommal.
Az első 3 hónapban jó volt, semmi gond, a szüneteltetéstől számítva a 4. napon jött meg, és csak 2 napig tartott, az sem volt sok, de ennek örültem, mert korábban erős vérzésem volt.
Most azonban 3 hónapja voltam a nőgyógyászomnál, mert kitolódott az 5. majd a 6. napra, és most már betét sem kell, annyira kevés, csak pisilésnél a papíron van pici folt, az is barna, nem vér. Azt mondta a nőgyógyászom, nem baj, mert tévhit, hogy minél több a vér, annál jobb. Nevetett, hogy legalább a betétre nem kell költenem. Mégis nyugtalanít, mert mindig azt gondolom, terhes vagyok, és amikor várom a menstruációm, ideges vagyok előtte, megjön-e vagy mennyi lesz.
Ez normális, hogy csak ennyire kevés van? Szinte semmi.
Köszönöm!

| fogamzásgátló
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Amennyiben rendszeresen szedi a fogamzásgátlót, és nincs semmiféle olyan mellékkörülmény, mely a gyógyszer felszívódását, lebontását gátolná, akkor semmi oka nincs aggodalomra, fogadja el orvosa véleményét.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2011-09-03 08:21:17
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop