Hasfájások, rosszullétek

Kérdés:  17 éves lány vagyok, 1 éve szenvedek mindenféle hasfájással, hányingerrel, hasgörccsel, hasi diszkomforttal, puffadással, vakbéltáji fájdalommal, gyakran bűzös hasmenéssel, gyengeséggel, és hőemelkedéssel, amit már elég rosszul viselek (testsúlyom csökkent).
Minden tükrözésem negatív lett és az összes laborleletem is, csak kisebb-nagyobb eltérések vannak benne. A tejet és tejtermékeket kerülöm, mert hasmenésem lesz tőle, vagy görcsöl a hasam, a rántottától szintén.
Voltam már pszichológusnál is nem jutottam előrébb, a háziorvos már nem is foglalkozik velem. Most a kineziológus azt állapította meg egy készülékkel, hogy az epém (emiatt lehet súlyos migrénem?), a gyomrom és a beleim eléggé rossz állapotban vannak. Azt mondta, hogy valószínű laktóz és/vagy lisztérzékeny vagyok, így ezeknek a táplálékoknak a fogyasztása okozza a hőemelkedést is. Most paleolit étrendre fogott, amit elég rosszul viselek. A háziorvosnak erre annyi volt a válasza, hogy akkor ne fogyasszak ilyen ételeket, hát igen, csakhogy több mint 10 000 forint volt 2 kiló szezámmag- és lenmagliszt, meg a vitaminok (omega 3, D-vitamin).
Érdemes lenne elmennem egy laktóz- és glutén-intolerancia tesztre? Akkor, ha kiderülne, akkor fogyaszthatnék sima gluténmentes kenyeret? És ha a tejre, akkor úgy tudom, hogy erre van már gyógyszer, mert ez így nagyon drága, és még rosszul is vagyok tőle, olyan rossz az a liszt.
Köszönöm segítségét!

| hasi fájdalom, puffadás, görcs, hasmenés, görcs
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Az említett betegségek kizárása vagy igazolása a tükrözéseket is végző gasztroenterológus feladata, annak ellenére, hogy a \\"hókusz-pókusz\\" a kinezológusnál lehet, hogy véletlenül beletrafált.
Tehát kérje további kivizsgálását!

Kapcsolódó cikk: Hasi fájdalom rovatban olvashatók.

2011-10-07 23:15:36
| hasi fájdalom, puffadás, görcs, hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop