Reggeli egyszeri híg széklet

Kérdés:  1 hónapja arra ébredek, hogy kutyorognak a belem, irány a WC. Nincs hasi fájdalmam, de minden reggel egyszer hasmenésem van. Nagyon ritka mikor 2 napig nincs semmi. Utána mintha összeállna és folytatódik a híg széklet reggelente.
Leszoktam a dohányzásról, nem tudom befolyásolhatja-e, de annak már 3 hónapja, hogy letettem a cigit. Így utólag visszaemlékezve kihúztak akkoriban 1,5 hónapja egy rágófogamat, mert fájt, és most mentem vissza, mert fogínyemen éreztem búbot. Bízva benne elmúlik, de valami fogdarabféleség jött ki oldalt a fogínyemnél. Elküldtek röntgenre - szerdán megyek. Nem tudom, hogy mitől lehet ez a reggeli híg széklet. Daganatot remélem, ki lehet zárni, mert csak napi egyszer van reggel. December 1-én voltam CT-n a gerincemmel, fájt a derekam. A röntgen nem fog ártani, mivel CT-m nemrég volt? Nem lesz sugárveszély?

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2012 ;17(januári)   InforMed

Válasz:  Legelső kérdésem az lenne, hogy nem kapott-e a fogorvostól Dalacint vagy valami más antibiotikumot. Ha igen, akkor semmi értelme \\"komolyabb\\" betegségre gondolni, gyógyszer mellékhatásról van szó, és idővel magától meg fog szűnni.
A fogászati röntgen olyan kis sugárdózis, hogy semmiféle veszélyt nem jelent.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2012-01-22 23:53:59
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop