Koleszterincsökkentés

Kérdés:  Nagyon magas az összkoleszterin-szint értékem, főleg a triglicerid (420). A sztatinoktól emlékezetkiesésem és izomgyengeségem lesz. Diétázok, sokat mozgok.
Legyen szíves tanácsot adni, hogy mit csináljak? Sajnos a háziorvosom sem tud mit tanácsolni. (7 éve onkológiai kezeléseken mentem át.)

| érszűkület, agyvérzés, koleszterin, szívbetegség
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2012 ;17(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Az előzmények ismeretében a diétán kívül mást nem tennék.

Kapcsolódó cikkek a Koleszterin és más zsírok rovatban olvashatók.

2012-05-11 07:32:07
| koleszterin, szívbetegség, agyvérzés, érszűkület

Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


A szívbetegség csendes tünetei

A szívinfarktus jeleit általában mindenki ismeri, más szívbetegségek tünetei azonban nem ennyire nyilvánvalók.


Koleszterincsökkentő ételek

Magas koleszterinszint esetén először diétát, illetve életmódváltást szoktak javasolni, a gyógyszeres kezelést csak akkor alkalmaznak, ha ezek nem vezetnek eredményre. A diétát azonban a gyógyszeres kezelés alatt is folytatni kell.


A paleo diéta eddig ismeretlen veszélye

Összefügghet a szívbetegségek egyik markerének vérszintje és a paleo étrend követése között az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatói szerint. A tanulmányt a European Journal of Nutrition című szaklap közölte.


Nők és a szívbetegség- tévhitek

Számos kampány ellenére még mindig makacsul tartja magát néhány tévhit a nők szívbetegségével kapcsolatban. Az alábbiakban a tények ismertetésével megpróbáljuk eloszlatni ezeket.


Web Design & Development Prowebshop