Szívritmuszavar

Kérdés:  44 éves anya vagyok, tünetmentes WPW-m van (elektrofiziológiai vizsgálaton voltam, nem tudtak ablációt végezni, mert veszélyes lett volna) a Propafenont lecserélték Concorra 2x2,5 mg. Időközönként vitaminokat, Frontint szedek, most Distonocalmra cserélte le a háziorvosom, mert csak rosszul éreztem magam. Az a vicces, hogy szedem a gyógyszereket, sportolok, nem cigizek, nem iszom stb. mégis rosszul vagyok. Tanácstalanul nézegetem a fórumokat, betegségeket, hátha találok magoldást. Meguntam azt hallani a házi- és szívorvosomtól egyaránt, hogy szokjam meg ezzel élni. Ilyen gyakori tünetekkel lehetetlen nyugodt életet élni minden jóindulat mellett.
Egy ördögi kör alakult ki: ha rosszul vagyok, bepánikolok, ha jól vagyok, félek az újabb rosszulléttől, mert azok akkor jelentkeznek, amikor nem is várom őket: színház, kellemes összejövetel, esti olvasgatás stb.. Mostanában éjjel is felébresztenek a ritmuszavarok, amit észleltem, hogy a hidegfront és a szél nagyon megkínoz, de amúgy konkrétan már nem tudom semmihez kötni a rohamokat: a nap minden órájában jelentkeznek (csak érdekességképp: januárban jobban éreztem magam annyira, hogy lecsökkentettem a Concor adagot, csak reggel vettem. Nem voltam tökéletesen, de azt mondtam a sok gyógyszer sem lehet jó, meg is szokja a szervezetem.)
Előre köszönöm a rám szánt időt, de a doktornőnek még írtam régen, Ön tanácsolta az elektrofiziológiai kivizsgálást (amiért hálás vagyok). Annyit megjegyeznék még, hogy kérésemre pajzsmirigyvizsgálatot végeztek, alulműködés van, de nem annyira, hogy orvosságot igényelne (háziorvos szerint).
Tisztelettel!

| stressz, szívritmuszavar, szorongás, szívritmuszavar, szívritmuszavar
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2012 ;17(májusi)   InforMed

Válasz:  Jómagam inkább meghagynám az eredeti gyógyszerelést, vagyis a bisoprololt (Concor) és az alprazolamot (Frontin). Azt látom, hogy a le is írt "pánikolás" miatt is, a Frontin alkalmankénti szedése sokat segíthet, amit alkalmi Concorral is kiegészíthet a rendszeres szedés mellett.
Nem hinném, hogy a Magyarországon nem is forgalmazott Distonocalm jó gyógyszerválasztás lenne.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) és a Koszorúérbetegségek (angina, infarktus, szívhalál, kockázat)rovatban olvashatók.

2012-06-03 20:17:14
| szorongás, stressz, szívritmuszavar
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop