Láz, borda alatti fájdalom - Mi lehet ez?

Kérdés:  Állandóan lázas vagyok már hónapok óta. Általában hetente 2-3 napig erősebben - 39 fölött, aztán enyhébb, majd hőemelkedés. Ilyenkor a bal bordáim alatt erős fájdalmat érzek és nehéz kiegyenesednem is. Szédülök, de az lehet csak a láz miatt. Nem tudom, mi lehet ez, de most - 1 honapja - nem volt ilyen, de 2 napja újra lázas vagyok és fáj a bal bordám alján. Reménykedtem, hogy majd elmúlik, de nem akar.
Kérném a válaszát, hogy merre induljak?

| láz, nyirokcsomó nagyobbodás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2012 ;17(májusi)   InforMed

Válasz:  Csodálom türelmét, sürgősen menjen orvoshoz!

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2012-06-03 20:17:21
| nyirokcsomó nagyobbodás, láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop