Pánik - 57 éves nő

Kérdés:  Már háromszor volt rosszullétem, hirtelen felment a vérnyomásom 170/110, a pulzusszám 93-ra, mellette fájt a fejem, remegés fogott el, ilyenkor beveszem Tensiomin 12,5 mg, Xanax 0,5 mg és Propranolol Akadimpex 40 mg fél tablettát napi rendszerességgel. Ezek este 9 óra felé szoktak rám törni.
Hova forduljak kivizsgálásra? 57 éves nő vagyok, menstruációm már 10 éve nincs. Háziorvosom szerint, pánikbeteg vagyok. Nekem nem elég csak úgy kimondani a bajomat. A vérnyomásom általában alacsony szokott lenni 100/66, P 74. A TENSIMONT nem merem bevenni, mert nagyon leviszi a vérnyomásomat, csak akkor, ha felmegy magasra!
Válaszát előre is megköszönném!

| emelkedett pulzus, stressz, szorongás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2012 ;17(júniusi)   InforMed

Válasz:  Jómagam is pániknak gondolom, de ha megemelkedik a vérnyomása, a Tensiomin helyett vennék Xanaxot és Propranololt. Az utóbbi csökkenti a pulzusszámot és ezáltal a vérnyomást is.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2012-06-23 07:45:10
| szorongás, stressz, emelkedett pulzus

Kérdések és válaszok egy pszichiáter szemszögéből világjárvány idején

Munkám révén, immár több évtizede beszélgetek az emberekkel, kérdezem őket, kérdeznek engem, ők válaszolnak, vagy tőlem várnak válaszokat. Ez nem történik másképp most, a koronavírus járvány idején sem.


Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.


Web Design & Development Prowebshop