Fogamzásgátló

Kérdés:  44 éves nő vagyok, fogamzásgátlót szedek, huszonéve, mikor melyiket. Trombózisom nem volt, 15 éve volt egy fibrózus csomó a mellemben, amit eltávolítottak. Rendszeresen járok ellenőrzésre, azóta sem volt semmi problémám. Kicsit hajlamos vagyok a hangulatváltozásra, hízásra, almatípusú vagyok. Még rendszeresen menstruálok. Jelenleg Lindynette 20-at szedek.
Melyik tablettát javasolja nekem a továbbiakban?
Köszönettel!

| fogamzásgátlás, fogamzásgátló
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2012 ;17(júniusi)   InforMed

Válasz:  Azt folytassa, ami bevált, és nem okozott semmi mellékhatást. Ez a jelenlegi hormonális fogamzásgátlója.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-07-20 19:24:51
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop