Aggodalom - HIV

Kérdés:  Előre is elnézését kérem, ha kérdésem nagy butaságnak tűnik majd. A minap kozmetikában jártam és lakkoztattam. Sajnos előtte reggel az egyik ujjamon a körömágyat kiharaptam (rossz szokásom, ha ideges vagyok), így amikor a körömigazításra került sor, a reszelés következtében meglehetősen vérzett. A hölgy természetesen fertőtlenítővel többször is lefújta a sebet, a vérzés elállt. Csakhogy a manikűr végén a körömágyakat körömápoló olajjal is bekente, ekkor azonban már a friss sebes körömágyamra is kent belőle az ecsettel, ami kissé elszíneződött volt, de véleményem szerint a saját vérző sebem miatt, bár ebben nem vagyok biztos.
Pár perccel később lemostam az olajat és megint fertőtlenítőt fújtam rá, majd hazafelé jövet még Brado Life antimikrobális spektrumú fertőtlenítőkendővel is átnyomkodtam és lefertőtlenítettem a sebet.
Amiatt aggódom, hogy a körömápoló olajban és az ecseten bárki mástól származó vér is lehetett, így, ha az én sebemre is kent belőle, elkaphattam bárminemű fertőzést, különösen itt az AIDS-re (HIV-re) gondolok? Mivel a vérzés elállt, nem tudom egyértelműen megállapítani, hogy nyíltnak minősül-e még a seb ilyen esetben?
Olvastam, hogy a vírus a szervezetből kikerülve rövid ideig életképes, de ebben az esetben nem szabadlevegőn volt, hanem olajban. Túlaggódom?
Várom válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel, egy 36 éves, cukorbeteg nő.

| manikür, AIDS, HIV, manikűr
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Simon Katalin 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  Túlaggódja, így nem lehet az említett fertőzést kapni, de a cukorbetegség miatt sebei nehezebben gyógyulhatnak, és valóban bakteriális fertőzést kaphatna, de nem hinném, hogy ez a folyamat bármiféle betegséget okozhatna.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2012-10-13 06:38:47
| manikűr, AIDS, HIV
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop