E. Coli vagy szexuális úton terjedő betegség?

Kérdés:  1 éve küzdök egy problémával. Mégpedig májusban előjött nálam egy felfázás, kaptam rá antibiotikumot a nőgyógyásztól. 1,5 hónap múlva ismét előjött, ismét antibiotikum. Rá ugyanannyi időre ismét előjött ugyanúgy, antibiotikum, ekkor készült vizelettenyésztés, mely szerint E. Coli baktérium okozza. Ismét 1 hónapra rá előjön és ez október vége óta heti-kétheti rendszerességgel előjön. Folyamatosan antibiotikumot írnak fel nekem az orvosok.
Párommal megfigyeltük, hogy október óta, ha együtt vagyunk, az aktusunk után 2-3 napra rá jelentkezik nála a probléma. Szedtem tőzegáfonyát, Urzinol kapszulát. Vizelettenyésztés kimutatta, hogy az antibiotikumos kezelés után nincs a vizeletben baktérium.
Érdeklődnék, hogy a párom fertőzhet engem, vagy mi állhat a probléma mögött Ön szerint? A múltkor elzavart az urológus, akinél voltam, hogyha nincs baktérium a vizeletben, többet nem fog előjönni, de mégis előjön.
Páromnak is volt vizelettenyésztés, ami nem mutatott ki semmit. Március óta vagyunk együtt és előtte semmilyen ilyen jellegű problémával nem küszködtem.
Előre is köszönöm a szíves segítségét!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Sajnos az aktív nemi életet élőknél előfordulhat, hogy a hüvely irritálása esetleg húgyúti gyulladást okoz.
Az biztos, hogy nem az ismételt antibakteriális kezelés a megoldás. Talán síkosítót kellene használni és óvszert, de a higiénés szabályok fokozott betartása is célszerű, például az anális izgatás kerülése.

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2013-01-21 06:45:06
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop