Érthetetlen rosszullétek

Kérdés:  Már többször előfordult, ma volt a 4. eset. Kéthavonta történik meg, reggel dolgozni megyek, semmi előjel, 9-10 óra körül enyhe szédelgés, majd 20-30 perc elteltével erős hányinger, szédülés, izzadás kap el. Hiába iszom vagy mosok arcot, nem múlik el, ilyenkor csak feküdnék behunyt szemmel. Sosem hányok, el sem ájulok, de nagyon rémisztőek és zavaróak. Ha lefekszem és sikerül aludnom, akkor elmúlik minden.
Ma délután 4-kor ébredtem, mintha meg sem történt volna. Ettem, ittam, nem volt hasmenésem, semmi egyéb tünetem. Jelenleg külföldön dolgozom egy zöldségcsomagoló üzemben, itt nem szeretnék orvoshoz kerülni. Nem tudok megfelelő okot találni. Eleinte ételre, kávéra gyanakodtam, ma is bevettem egy Aspirin plus C pezsgőtablettát, meg C-vitamint, mert náthás vagyok, de mindig más az ok, így továbbra sem tudom megmondani, mi válthatja ki, és hogyan tudnám mindezt elkerülni.
53 éves nő vagyok, enyhén alacsony a vérnyomásom, visszeresek a lábaim, de általában egészségesnek tudom magam. Nem dohányzom, nincs komoly túlsúlyom.

| cukorbetegség, hipoglikémia, ketoacidózis
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Eszik rendesen? Ugyanis a leírt panaszok típusos hypoglicaemiás (alacsony vércukor okozta) rosszulléteknek tűnnek. Tartson magánál kockacukrot, vagy valami nagyon cukros italt, és azt egyen, ha jönnének a panaszai. Ha mód van rá, érdemes akár egy gyógyszertárban megnézetni a panaszok jelentkezésekor a vércukrát.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2013-02-17 04:35:58
| cukorbetegség, hipoglikémia, ketoacidózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop