Szívtáji diszkomfort

Kérdés:  Először is megköszönöm, az eddig adott szíves, nagyon hasznos válaszait és engedje meg, hogy ismét kérdezzek.
62 éves nő vagyok. Tavaly szeptember közepén átállítottak napi 1x Lokren 20-ra és 80/5-ös 2x1/2 Twynstára kissé magasabb vérnyomásom miatt (előtte 10 évig 1 db 5 mg Concor, 2x10 mg Tensiomin).
Az új gyógyszerek elkezdése után 10 napra viszonylag alacsony értékre beállt a vérnyomásom és ez időtől úgy éreztem, mintha a szívem nem a helyén verne, és 5x nagyobb lenne a kelleténél, valamint extrákat is érzek. Szintén ezóta rémálmaim vannak gyakran.
Készült szív UH, EKG, de mindent rendben találtak. Problémám nem szűnt meg.
Magánrendelésre mentem, az orvos szerint nem a Lokren, hanem a Twynsta nem megfelelő, ez okozza panaszaimat, mivel nem tartalmaz vízhajtót és tüneteim e gyógyszer mellékhatásának tudhatók be. Co-Prenessát írt fel és a Lokrent napi 2x1-re emelte a magasabb pulzus (kb. 82-85) miatt.
Nekem a pulzusom 72 soha nem volt, még fiatalon sem. Valahogy úgy érzem, hogy a kiváltó ok még mindig a háttérben maradt. Az új gyógyszer szedésével sem változtak tüneteim. Néha melegség önt el, mikor a szívkalapálást érzem, vagy akár tőle függetlenül is.
Hormonvizsgálatot készíttettem (pajzsmirigy, LH, FSH, ösztradiol), ez utóbbinál mutatott a labor a menopauzában lehetséges alsó szintnél alacsonyabb értéket. Tulitát kezdtem szedni, most kezdem a 3. hónapot, gondolván, hátha segít. Kálium, magnézium szint bőven benne van a tól-ig értékben. A napom kb. 70%-át kitölti fél éve ez a borzasztó kellemetlen szívpanasz.
Tisztelettel kérdezem, mi lenne a teendőm, esetleg valami hormont kellene még megnézetnem?
Nagyon várom szíves válaszát!

| szorongás, stressz, vérnyomás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Jómagam is visszaadnám a bisoprololt (Concor), és mellé "tisztán", tehát nem kombinációban valamiféle ACE átlót (Valsartan, Telmisartan stb.), ami lényegében megfelel az előző terápiájának, ami működött, talán kiegészítve szorongásgátlóval.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-04-04 06:54:44
| szorongás, stressz, vérnyomás

Web Design & Development Prowebshop