Alhasi fájdalmak

Kérdés:  20 éves vagyok, évek óta küzdök valamivel, de az orvosok még nem tudtak segíteni. Rengetegszer voltam nőgyógyásznál, belgyógyászaton. Az eddig elvégzett vizsgálatok között volt hasi ultrahang, laborvizsgálatok, számtalan gyógyszert kaptam. Nem derült ki, mi okozza a panaszokat. Problémám évekkel ezelőtt hüvelyfolyással kezdődött, ami fokozatosan erősödött. Azután alhasi fájdalmaim is voltak, majd étkezési zavarok. 3-4 év eltelt, jelenleg már egész nap görcsöl a hasam, leginkább a bélrendszerem környékén, fáj a gyomrom, a hüvelyfolyás elviselhetetlenül kellemetlen, fáradékony, kedvetlen vagyok. Étkezéstől függetlenül jelentkezik a hasfájás. Mindezek mellett érzek egy kis csomót a jobb mellemben, ami nyomásra érzékeny, illetve még egyet érzek a végbél környékén. Ezzel még orvosnál nem jártam, mert most tapasztaltam.
Nem tudom, ezek összefüggnek-e, de egyre több tünet jelentkezik, ahogy telik az idő. Már Angliában élek és dolgozok, itt még az időm nem engedte, hogy orvoshoz menjek, de úgy gondoltam, előbb Önt kérdezem meg, mit gondol, mi lehet az oka mindezeknek?
Nagyon régóta szenvedek ezekkel a panaszokkal, nincs olyan pillanat, amikor ne lennének görcsös alhasi fájdalmaim, vagy gyomorfájásom.
Szeretném, ha valaki közelebb vinne a válaszhoz, mert ez egyre rosszabb!
Előre is köszönöm a válaszát!

| hasi fájdalom, székrekedés, hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ha székrekedése van, az majdnem mindent megmagyaráz, az alhasi fájdalmat és az aranyeret. A végbélen tapintható kis csomó minden bizonnyal egy kis aranyér, és ennek megfelelően kell kezelni.
A mellben lévő csomót, ami minden bizonnyal egy jóindulatú, úgynevezett mastopátiás elváltozás, mégis célszerű lenne alkalomadtán szakembernek megmutatni.
Addig is az aranyérkezelés mellett minden bizonnyal kapható vény nélküli görcsoldó, vagy/és ibuprofen, esetleg gomba elleni hüvelykúp használata szóba jön.

Kapcsolódó cikkek: Hasi fájdalom
Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása

2013-07-21 11:35:26
| hasi fájdalom, székrekedés, hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop