Hypersalivatio

Kérdés:  Szeretném kikérni a véleményét a terhesség alatt fellépő problémámmal kapcsolatban. Nőgyógyászom javasolta, hogy egy következő kellemesebb terhesség érdekében kérjem ki belgyógyász, gasztroenterológus véleményét.
2012. december 6-án született meg egészségesen első kislányunk, ez volt az első terhességem. A terhesgondozás alatt a magzattal mindvégig minden rendben volt. Én nagyon nehezen viseltem a terhességet, mondhatni minden napot megszenvedtem.
Az első 12 hét hányingere, gyomorfájdalmai után nem csökkentek a panaszaim. A 11. héten indult meg egy savas nyálfolyás. Folyamatosan köpködtem, napi 1-2 liter savas nyálat. Emellett a gyomrom mintha téglákkal lett volna tele, nagyon fájt. Kétóránként ennem kellett, de nem sok mindent tudtam, főleg egészségtelen finomított szénhidrátokat, főként pékárut.
Sokszor felkelni sem bírtam, nem volt erőm. A háziorvos írt fel savlekötőt, de teljesen hatástalan volt. A 20. héten kerültem végre kórházba, addig az akkori orvosom, mindig csak azt mondta, majd elmúlik - nem múlt. A kórházban a vérképem rendben volt, egy szem Pipolphennel elállt a nyálfolyás, a gyomrom is kicsit könnyebb lett.
Ezután napi egy szem Deadalon tablettát szedtem a Pipolphen helyett, mert azt kiváltani nem tudtam, mert már kivonták a forgalomból. Majd Ulcerannal kiegészítve szedtem a terhesség végéig. A szülés előtti nap reggelén kezdtem jobban lenni, és ahogy megszültem minden helyreállt.
Szeretnénk majd még egy gyermeket vállalni, de nagyon félek a terhességtől, mert már nem hagyhatom úgy el magam, mint amikor még csak magamról kellett gondoskodni. Nagyon rossz emlékeim vannak minden napról, szörnyű volt a gyomrom. Minden az evés körül forgott, 2 óránként mindig lenni kellett valaminek, ami éppen csúszott, mert azzal tudtam 2 órára kicsit lenyugtatni a gyomrom. Szinte mindentől undorodtam, nagyon rossz volt a közérzetem.
Előfordult, hogy hánytam, de nem volt vészes, főként rengeteg savat, még a kórházi időszak előtt. Alaphelyzetben semmilyen gyomorproblémám nincs.
Nőgyógyászom szerint a teherbeesés előtt kellene valamivel kezelni, hogy ne így reagáljon majd a szervezetem.
Szeretném kikérni a véleményét, Ön szerint van rá mód, hogy ne így reagáljon a szervezetem?
Köszönettel várom válaszát!

| terhesség, szülés, várandósság
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Kérdésére azért nehéz válaszolni, mert nincs két egyforma terhesség. Lehet, hogyha nyugodt körülmények között él, a következő terhességet örömmel vállalja, semmi gondja sem lesz.
"Megelőzni", ahogy a nőgyógyász gondolja, természetesen nem lehet, hogy ismét ez legyen az ábra. Azokat a savtúltengés elleni szereket kell alkalmazni, ami terhességben nem ellenjavallt (eddig is ezeket kapta), és a lelki egyensúlyának fenntartására talán el kellene menni terhes jógára.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-07-21 11:35:27
| terhesség, szülés, várandósság
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop