Laboreltérések

Kérdés:  Most voltam laborvizsgálaton, a leletben a következő eltérések szerepelnek: eGFR-EPI: 81,2 E reaktív protein: 6,95 mg/L Thrombocyta: 128 g/l. Vércukor: 6,2 Cholesterin: 5,7 Vérkép, qualitatív vérkép, májfunkció, egyéb vesefunkció (kreatinin), trigliceridek, HDL cholesterin értékek jók. BMI indexem jó, nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen mozgok.
5 hónapja MR miatt kértek laborvizsgálatot, akkor még minden negatív volt. Évek óta ismert pánikbetegségem van, hosszú ideig panaszmentes voltam, de az utóbbi időben idegi megterhelés miatt újra visszajöttek a rosszullétek, vérvétel előtt a rendelőben is rosszul lettem. 1,5 hónapja lázas állapot zajlott, okát akkor nem sikerült kideríteni.
A laboreltérések inkább belgyógyászati okra utalhatnak, vagy bizonyos értékek megemelkedhetnek stressz, pánik következtében is, illetve mennyire számítanak kórosnak ezek az eltérések?
Válaszát várva, köszönettel!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  Keveri az enyhén kórosat (kissé magasabb éhgyomri vércukor) az egyébként teljesen normális egyéb leletekkel. Nem tudom miről, miért készítettek MRI-t, de ha ez nem mutatott kórosat, akkor biztosan csak a pánikbetegsége romlásáról van szó. És egyébként egészséges.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-08-02 22:50:22
| szorongás, stressz

Web Design & Development Prowebshop