Helicobacter pylori IgG

Kérdés:  Keszthelyről író férfi vagyok, szeretném az Ön véleményét egy lefolyásában lévő Heliobacter pylori fertőzésről kérni.
Párom, sajnos annyira gyenge állapotban van, hogy én írom e sorokat, aggódásunk okaiból kiindulva - 61 éves nő a párom. A székletminta Helicobacter pylori IgG pozitív. A laboratóriumi vérvételt a 6 napos állandó láz 37-38 fok között - indokolta. Továbbá az egyre rosszabb közérzetet. Kétféle antibiotikum és egy savgátló gyógyszer hét napig tartó szedésének idején van túl. Láza már nincs. A közérzete sajnos nagyon rossz. Rettentően gyenge, elesett, és minden elővigyázatosan elfogyasztott étel, melyeket nagyon odafigyelve válogatunk meg - emésztési és rossz közérzeti panaszokkal párosul.
Eddig is vegetáriusként - melynek oka a köszvényes megbetegedés volt - táplálkozott. Párom 55 kilóról 50-re fogyott le, és aggodalmunk annál is nagyobb, mert szinte semmi nem esik neki jól. Amit jóízűen elfogyaszt, az is röviddel ezután erős gyomorkorgással párosulva (gyomrának szinte teherként érezve) dönti Őt ismét az ágynak.
Tanácstalanok vagyunk, bár tudjuk, hogy az ismételt kontrollvizsgálatig 6 hetet kell várni.
Tisztelettel szeretném megkérdezni, milyen megbízható ételeket javasolna, melyek úgy a közérzetét, mint testsúlyának gyarapodását, valamint gyógyulását elősegítené?
Tisztelettel előre is megköszönve válaszát!

| fertőzés, láz, étvágytalanság
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  Minden valószínűséggel egy fertőzése zajlott, de nem hinném, hogy ennek köze lenne a H. pylorihoz. Minden lázzal is járó megbetegedés után maradhat étvágytalanság, még inkább, ha még antibiotikumot is szedett.
Könnyű vegyes diéta mellett biztosan rendbe fog jönni hamarosan.

Kapcsolódó cikkek a Fertőző betegségek rovatban olvashatók.

2013-08-20 02:45:40
| fertőzés, láz, étvágytalanság
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop