Autoimmun?

Kérdés:  46 éves, kétgyermekes anyuka vagyok. A panaszom legrövidebben leírom. Régóta emésztőrendszeri panaszok. Fiatalabb koromban székrekedés, tej elhagyása után hasmenés.
Többször tükröztek fentről, lentről, különösebb eltérést (liszt-, tejallergia) nem találtak.
Lymphocitás colitis volt a dg.
A második gyermekem születése után (2008) fél évig véres hasmenés, -15 kg. Vizsgálatok sora.
Tünetek: 1-2 napig tünetmentes, utána (inkább a hajnali órákban) kezdődik a reszketés, remegés, kéz- és szájszél-zsibbadás, az egész hasam úgy remeg, mintha vulkán akarna kitörni. Hasmenés, aztán folyatódik, amíg ki nem ürül teljesen. Akkor megint pár nap szünet széklet nélkül.
A végén elküldtek az idegosztályra, ahol nyugtatókat kaptam. 3-4 hónap után teljesen rendbe jöttem, nem is hittem, hogy ilyen állapot is létezik. Mertem utazni, tömegbe menni, 3 évig tartott ez a tünetmentes állapot.
Most 2013. június közepén újra teljesen váratlanul rám tört ez a borzalom. Akkor a legjobb, ha nem eszem semmit. 6 hete élek gyógyteán főtt krumplin, kekszen. De ha távozni akar belőlem, akkor a fent említett tünetekkel. Székletben vért mutattak ki. Ismét tükrözések várhatók, de arra kérném, ha bármilyen betegség(ek)re gyanakszik a leírtak alapján, segítsen kideríteni orvosaimnak, mert ha nem találnak különösebbet ismét és a panaszaim maradnak, tehetetlen maradok az ügyben.
(1991-ben megállapítottak egy 2 cm-es epekövet, de soha szülésekkor sem okozott panaszt.)
Nagyon köszönöm válaszát!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  Nem kellene talán ismét nyugtatóval is próbálkozni?

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-08-20 02:45:41
| szorongás, stressz

Web Design & Development Prowebshop