Reflux

Kérdés:  Visszatérő refluxos, gyomorfájásos tüneteimre 40 mg Pantoprazole-t (2x1) kaptam, valamint Alusulint javasolt a háziorvos.
A gyógyszerész viszont azt mondta, a kettőt együtt szedni nehéz lesz, mivel utóbbi megakadályozza más gyógyszerek felszívódását és legalább 2 órának el kell telnie a két gyógyszer bevétele között.
Melyiket vegyem be először reggel, illetve este? Ha reggel éhgyomorra kell bevenni mindkettőt, lesz 11 óra, mire reggelizhetek. A munkahelyemen sajnos ezt nem tehetem meg.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  A reggeli első, és az esti utolsó gyógyszernek kell lenni a PPI-nek (pantoprasol), és valóban nem szabad mást venni hozzá. Ha bevette, nyugodtan reggelizhet, az Alusulint pedig vigye magával a munkahelyére és délelőtt, délután vegye be, akkor nem vesznek össze.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2013-08-20 02:45:41
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop