Bélprobléma

Kérdés:  2 hete tüszősmandula-gyulladásra kaptam antibiotikumot, nem emlékszem sajnos a nevére, de azt mondta az orvos Penicillin, ami elég erős.
Végigszedtem és utána 1 héttel elkezdett visszatérően fájni szinte az egész bélrendszerem és a gyomrom is, sokszor émelygek, és mintha be lenne gyulladva az egész belső rendszerem.
Ez lehet az antibiotikumtól vagy esetleg szövődménye a tüszősmandula-gyulladásnak?
Elég gyengének is érzem magam, néha hirtelen fellépő gyomor- vagy bélgörcsöm lesz, amit azonnali székelés kísér, néha hasmenés néha csak lazább.
Most új munkahelyem van, most fogok kilábalni majd az anyagiak miatti stressztől, de sajnos hónapok óta nem tudok rendszeresen táplálkozni.
Tud esetleg valami alternatív gyógyteát vagy vitamint, ami segíthet és anyagilag sem drága?
Pár napja a székletemben apró, fehér golyókat fedeztem fel és azt hittem bélférgem van, de aznap már az 5. székelésem volt és utána napokig figyeltem nem találok-e hasonlót, de semmi nem utal bélféregre, nem érzek végbéltáji viszketést, sem semmit, csak ezek a hirtelen bél/gyomorgörcsök és hányinger.
Volt rá példa, hogy pánikbetegség miatt előfordultak ilyen jellegű panaszaim, de már 1 hete szenvedek ezzel és nem hinném, hogy lelki eredetű lenne, annál kellemetlenebb.
Köszönöm a válaszát előre is!

| nyirokcsomó nagyobbodás, láz, gyomorfájdalom, bélfájdalom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Panaszait együttesen maga a fertőzés és az antibiotikum mellékhatás okozhatja, de a pánikbetegség is belejátszhat.
Legyen türelemmel, diétázzon, és magától rendbe fog jönni.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2013-10-05 02:05:18
| nyirokcsomó nagyobbodás, láz, gyomorfájdalom, bélfájdalom
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop