Filmtabletta összetörése

Kérdés:  65 éves nő vagyok, a lábam visszeressége egyre fokozódik, ezért már két orvos is a Detralex filmtablettát ajánlotta, mondván, hogy az a legjobb.
A tabletta olyan nagy, hogy képtelen vagyok bevenni. Összetörhetem több darabra? Nincs ráírva, hogy bélben oldódó, ez vajon azt jelenti, hogy ha összetöröm, a gyomor nyálkahártyáját nem fogja károsítani?
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, gyógyszer összetörése
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Nyugodtan törje össze.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2013-10-05 02:05:18
| gyógyszer, gyógyszer összetörése

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop