Mammográfiás lelet értelmezése

Kérdés:  Az éves mammográfián a következő leletet kaptam: A jobb emlőben medialisan az implantátumtól ventrálisan egy durva rögös meszesedés látható. Bal emlőben, axillákban kóros nem látszik.
Kérem, ha lehet, néhány mondatban elmagyarázná mit jelent ez, kell valamit tennem a továbbiakban, egyéb vizsgálatra menni?
Köszönettel!

| emlő, mammográfia, emlÅ‘
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(decemberi)   InforMed

Válasz:  Mivel az implantátum felhelyezésekor a sebész ott "matatott", biztosan volt egy gyulladása, ami elmeszesedett, de ezzel nem kell foglalkozni.

Kapcsolódó cikkek az Emlőbetegségek, ciszták, csomók rovatban olvashatók.

2013-12-16 03:18:43
| emlő, mammográfia

Az emlőrák tünetei

A csomó nélküli emlőfájdalom általában nem a mellrák jele, jóllehet a mellrákos nők körülbelül 10 százalékának csomó nélküli fájdalma van.


Tények és tévhitek az emlőrákkal kapcsolatban

Valóban rákot okozhat a melltartó és a dezodorok? Jobbak-e a túlélési esélyek, ha az egész mellet eltávolítják? Csökkenthető-e az emlőrák kialakulásának kockázata? Cikkünkben a fentiekhez hasonló tényekről és tévhitekről olvashat.


A nő és a nőgyógyász

Amikor egy nő elhatározza, hogy gondjával felkeres egy nőgyógyászt, általában hosszas készülődés előzi meg.


Az éjszakai műszak és a mellrák

Nem növeli a mellrák kockázatát az éjszakai műszak - derítették ki egy nagyszabású, tíz éven át tartó kutatásban a londoni Rákkutató Intézet szakemberei, akik a British Journal of Cancer című folyóiratban mutatták be eredményeiket.


Hogyan vizsgáljuk meg helyesen a mellet?

Csak 5 perc és elég, hogy a félelem és szorongás elillanjon. Havonta egyszer minden hölgynek meg kellene vizsgálnia saját mellét. Erre a legalkalmasabb a menstruációt követő hét.


Web Design & Development Prowebshop