Állandó szemfáradtság

Kérdés:  10 éve szemüveges vagyok. Az első szemüvegem adatai: bal: -1,5 (-0,5 cyl), jobb: -2 (-0,5 cyl). Ezzel nagyon jól láttam, viszont egyszer sajnos elvesztettem és innentől jött a lejtmenet.
Csináltattam egy másikat, aminek a pontos adatait nem tudom, de használat közben kiderült, hogy sajnos nem látok teljesen élesen vele a bal szememre.
Később csináltattam egy újat: bal: -1 (-1,5 cyl), jobb: -1,5 (-1,0 cyl). Ezzel már nagyon elfáradt, főleg a bal szemem, de jól láttam vele.
Mivel zavart nagyon az állandóan fáradt szemem, csináltattam még egyet, ami ugyanolyan lett, mint a legelső volt, de már ettől is nagyon elfáradnak a szemeim. Főleg a bal. Szemüveg nélkül és szemüvegben még inkább fáradnak a szemeim.
Természetesen minden vizsgálaton volt gépes mérés és lencseválasztós vizsgálat is.
A napokban elmentem egy másik szemészetre, ahol felírtak egy olyan szemüveget, amilyenem már van (negyed dioptria eltérés volt a bal lencsén). Ezt már nem fogom megcsináltatni.
Nem értem ezt az egészet. Hogy lehet, hogy semmi nem jó már a szememnek? Nem szeretnék állandóan úgy kinézni, mint valami drogos, de nem tudom hova forduljak. Ön szerint mi a megoldás?
Köszönöm!

| látásromlás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Kérdését csak a szemész tudja vizsgálat után megválaszolni.

Kapcsolódó cikkek a Látászavarok rovatban olvashatók.

2014-02-12 04:30:43
| látásromlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop