Clostridium difficile A pozitív, B pozitív

Kérdés:  Édesanyám 81 éves, január közepén kórházba került súlyos hasmenéssel (napi 10-12 széklet, nagyon bűzös, sárgás, zöldes színű), általános rosszulléttel.
Megállapítottak, hogy Clostridium difficile baktérium van a székletben. 21 napos metronidazol (2x500 mg) és Normix (3x2) kezelést kapott. A 21 nap múlt hét pénteken járt le, 3 nap után ismét súlyos hasmenés, hidegrázás, fej- és hasfájás, hányinger jelentkezett, így újból a kórházba került.
Széklet vizsgálattal kimutattak, hogy a baktérium visszatért: A pozitiv, B pozitiv. Most Vancomicyn infúziót kap. Napi 8-10 széklet van megint.
Mit lehet tenni ebben az esetben? Az orvos azt mondta, hogy ezután már más kezelés nem létezik. Mit tegyünk, ha nem áll meg a hasmenés, vagy a kezelés után újra visszatér? Nagyon aggódom, mivel 81 éves, le is van gyengülve és ezért kérem az Önök segítségét, hogy mit tehetünk? Mit szabad, és mit nem szabad, hogy egyen? Erre sem adnak konkrét választ.
Erdélyből, Marosvásárhelyről írok. Várom az Önök segítséget, bármilyen injekciót, vitamint, erősítőt, mi Magyarországról be tudjuk szerezni.
Annak reményében, hogy tanácsot kapok, nagyon kiszőnöm!

| hasmenés, székelési panaszok, Clostridium difficile
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Semmi más szerünk sincsen, mint amit eddig kapott. Természetesen tüneti terápiával (Smecta, Imodium vagy Reasec) ki kell egészíteni a terápiát, és diétát is kell tartani, amit hasmenés esetén egyébként otthon is enne, például rizst, kompótot, keserű teát, sóban, vízben főtt krumplit, "gyenge" húslevest, reszelt almát háztartási keksszel. És lassan magától meg fog gyógyulni.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2014-02-24 05:31:48
| hasmenés, székelési panaszok, Clostridium difficile
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop