Hasmenés gyógyszerektől?

Kérdés:  Vállamban 3 hete rotátor köpeny szindrómát állapítottak meg (tendinitis calcificans), nagy fájdalmaim voltak. Egy hétig az Aflamint szedtem napi 2 db-ot, de egyáltalán nem használt. Aztán összesen 20 db 400 mg-os Algoflexet szedtem be. Ez is csak azután hatott, hogy két hete 40 mg Kenalog szteroid injekciót kaptam Lidokainnal, ami végre csökkentette a gyulladást és a fájdalmat. Mióta abbahagytam az Algoflex szedését - már öt napja - hasmenésem van. Ezt okozhatják a fenti gyógyszerek? Mikorra várható, hogy elmúlik, esetleg kellene szednem rá valamit?
Egyébként is hosszú évek óta híg a székletem és kéthetente/hetente hasmenésem van, de az csak egy-egy alkalom és nem szokott 5 napig tartani. Erre egy természetgyógyász anno Parádi kénes vizet, lósóska-teát és útifűmaghéj-port javasolt, de ezeket még nem mertem kipróbálni.
Ön szerint hatékonyak lehetnek?
Nagyon köszönöm válaszát!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás, hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(márciusi)   InforMed

Válasz:  A lósóskát és társait nem ismerem, és ezért nem is javaslom, de az se valószínű, hogy panaszát az említette nem-szteroid gyulladás gátlók okozták. Hacsak nem arról van szó, hogy mindkét szer savtermelés fokozó hatása okozta a hasmenést. Ebben az esetben, a nem- szteroidok elhagyása után hamar megszűnik magától a hasmenés, de ha egyébként is a savtúltengés a hasmenés oka, ilyen irányú (savtermelést csökkentő) gyógyszeres terápia javasolt.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2014-03-17 04:05:04
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás, hasmenés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop