Bélgyulladás vagy bélfertőzés?

Kérdés:  43 éves férfi vagyok. 1,5 éve derült ki, hogy glutén- és tejcukor-érzékenységem van, azóta nem fogyasztom ezeket, és egészségesen étkezem. Akkor Candida kezelést is kaptam.
Az elmúlt pár hétben infarktus-szerű rohamaim voltak. Néhányszor kórházba vittek, de kiderült, biztosan nem szívroham (az orvosok pánikrohamra gyanakodtak) és semmi gond a szívemmel.
Emellett hetek óta szinte folyamatosan szédülök és ez egyre rosszabb. A rohamok, rosszullétek majdnem mindennaposak lettek. Ha roham közben/után sikerül vécére mennem, akkor azonnal jobban leszek. Úgyszintén hetek óta hasmenésszerű székletem van. Sokszor cseng a fülem is.
A háziorvosom részletes vértesztet készített, a szerint megint csak minden rendben, minden értékem normál tartományban van.
Mivel külföldön élek, az egészségügyi rendszer másképpen működik itt, és heteket kell várnom egy szakorvosra. A következő egy belgyógyász, de nincs bizalmam az itteni orvosokban.
Mindenképpen valami baktériumi fertőzésre gyanakszom, de hasfájásom nagyon ritkán van. Ön szerint milyen specialistához lenne érdemes továbbmenni?

| nyálkás széklet, nyálka, hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A leírtak alapján pánikbetegségnek tartom panaszait, és ennek megfelelő kezelésben kellene részesülnie.

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2014-04-09 23:03:57
| nyálkás széklet, nyálka, hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop