Daganat?

Kérdés:  A sógorom (44 éves) nagyon el van keseredve, ugyanis nagy bizonytalanságban tartják. Sőt most már ott tartunk, hogy azt mondták neki, hogy az orvostudomány ezen a ponton megállt, nem tudnak semmit csinálni. A diagnózis a következő:
Hasi ultrahang során kiderült, hogy LÁTSZÓLAG A GYOMOR FALÁN 14 MM-ES, LEKEREKÍTETT TU-JELLEGŰ ELVÁLTOZÁS MUTATHATÓ KI.
Majd a CT eredménye? A GYOMOR NAGYGÖRBÜLETÉN A GYOMOR KÜLSŐ FELSZÍNÉN JÓL KÖRÜLHATÁROLT KÉPLET (NYIROKCSOMÓ?).
Ezek után MR vizsgálatot javasoltak, melynek az eredménye: A GYOMOR NAGYGÖRBÜLETI OLDALÁN SUBSEROSUS HELYZETŰ KB. 1 CM-ES SOLID KÉPLET FIGYELHETŐ MEG. AZ ELVÁLTOZÁS MÉRSÉKELT KONTRASZTHALMOZÁST MUTAT. KÓROSAN MEGNAGYOBBODOTT NYIROKCSOMÓ NEM ÉSZLELHETŐ.
Orvosi vélemény: AZ ELVÁLTOZÁS DIGNITÁSA KIS MÉRETE MIATT JELEN VIZSGÁLATTAL SEM MEGÍTÉLHETŐ.
Az orvosok azt mondták, hogy biztos, hogy rosszindulatú, mert a kontrasztanyag csak a rosszindulatú daganatba megy bele. Ez igaz? Valamint szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyünk, hova menjünk, kihez?
Nagyon várom a válaszát!

| gyomor, daganat
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Azt semmiképpen nem merném egyoldalúan kimondani, hogy rosszindulatú, mert akkor nem lenne körülhatárolt. Ha azt mondják a vizsgáló orvosok is, hogy nem kell megnézni, és szövettani mintát venni az elváltozásból, az is a jóindulatúság mellett szól. De mi a panasza? Miért történt a vizsgálat? Az is a jóindulatúság mellett szól, hogy nincs semmiféle nyirok csomó megnagyobbodás, tehát talán akkor jár legjobban, ha egyébként panaszmentes, ha néhány hónap múlva megismétlik a vizsgálatokat.

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2014-04-29 02:22:52
| gyomor, daganat
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop