Gyógyszer mellékhatás

Kérdés:  A párom 1 hónapja szed porckopásra gyógyszert: Dona 1500 mg, napi 1x, Xilox 50 mg/g granulátum 2x1 tasak és Condrosulf 800 mg tablettát napi 1 alkalommal.
Eddig nem volt problémája és javult az állapota, most 2 napja szédül még nyugvó helyzetben is.
Abbahagytuk a tabletták szedését, mert nem tudjuk kiszűrni, hogy melyik gyógyszer okozhatja a problémát.
Jól tettük? Csak a vérnyomásra szed napi 1 Dalnessa 8 mg/5 gyógyszert reggel.

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Mivel gyógyszert szed magas vérnyomásra és szédül, talán a vérnyomását kellene megmérni. A nem szteroid gyulladásgátlók ugyanis, mint a Xilox (nimezulid) is, megemelheti - vízvisszatartó hatása miatt - a vérnyomást. Tehát valószínűleg helyesen tette, hogy kihagyta. A másik két ilyen mellékhatást nem ismerjük. Ha használ, vegye be továbbra is, de az se baj, ha átmenetileg felfüggeszti a szedését. Az is is lehet, hogy a szédülés más eredetű, és ha nem szűnik, keressen fel neurológust.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2014-05-08 23:29:36
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop