Végtagzsibbadás, fáradékonyság, mozgászavar

Kérdés:  A saját háziorvosom a problémámra mindig pihenést javasol, de sajnos azzal nem oldódik meg, csak átmeneti a javulás.
Körülbelül tíz éve kezdődött, először zsibbadtak a végtagjaim és megváltozott a bőröm érzékelése néhány helyen. Fáradékony lettem, és ha nagyon kimerültem a mozgással is baj volt.
A háziorvosom ekkor elküldött MRI-vizsgálatra, megnézték a gerincem. Néhány meszes nyaki csigolyán kívül nem találtak semmit. Ezért mondta az orvosom, hogy pihenjek.
Sajnos nem igazán bízom ebben a terápiában, már csak azért is, mert ez nem természetes. Tíz év alatt fizikailag szinte teljesen leépültem. Fáradtságom állandósult, néha olyan szintű, hogy szó szerint szédelgek, egyensúlyzavaraim vannak. A kezeimet korlátozottan tudom használni, a sírógörcs kerülget, mert sokszor fogni sem tudok, főleg a jobb kezem és a jobb lábam érintett. Gyakran nem tudom emelni a lábam.
Már több munkahelyről el kellett jönnöm, mert nem tudtam elvégezni a munkát. Nagyon kérem, segítsen, 45 évesen nyomorék, csődtömeg vagyok.

| pánikbetegség, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Mit mondott az ideggyógyász? Pszichiáter? Tíz év alatt ugyanis már ki kellett volna derülnie, hogy van-e szervi megbetegedése, ezért inkább lelki eredetre gondolnék.

2014-05-08 23:29:37
| pánikbetegség, stressz
hirdetés