EEG lelet értelmezése

Kérdés:  71 éves feleségem jobb oldali temporális agyi infarktust, majd ugyanott enyhe rávérzést is kapott. A kórház a hazabocsátást az EEG lelettől tette függővé. A vizsgálat során azt kérdezték tőle, hogy ugye nem egyedül lesz otthon? Majd hazabocsátották.
Nem tudom, a feltett kérdés mit takar, mit kellene tudnom ezzel kapcsolatban a napi életvitelt és gondozást illetően? Távozáskor annyit közöltek, hogy örüljön, mert tud beszélni, járni, enni, önállóan tisztálkodni, a maradt nehezítettségek majd elmúlhatnak.
Az EEG lelet a következő: "5-20 mikrovoltos, 10-13 Hz-es alpha keveredik diffúzan beta hullámokkal, frontális beta domnencia. Jobb oldalon temporo-centrálisan alpha reductio és gyors lapos theta elemek interpozíciója látható. Hv. változást nem mutat, IPS effectus nélkül.
Vélemény: alacsony feszültségű theta dominenciájú háttér activitás, jobb temporo-centrális mérsékelt fokú lassulással. Epileptiform jelek nem látható."
Értelmező válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel!

| stroke, szélütés, szélhűdés, gutaütés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(októberi)   InforMed

Válasz:  A leírt leletnek és a kérdésnek túl sok kapcsolata nincsen. Milyen tünetei maradtak az agyi elhalás következtében? Milyen a szellemi állapota? Tud jól mozogni, ellátja magát?-Ha ezekről írna, talán jobb választ lehetne adni.

Kapcsolódó cikkek a Agyérkatasztrófák (stroke) rovatban olvashatók.

2014-11-09 07:45:07
| stroke, szélütés, szélhűdés, gutaütés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop