Híg széklet

Kérdés:  1-2 hónapja jobban figyelem a székletezésem, minden reggel jelentkezik általában attól függően, hogyan kelek fel kb. 7-10 óra között. Rendszeresen próbálok táplálkozni és sok vizet iszok (napi 2-3 liter).
A székletem általában sötétbarna színű, de van, hogy valamivel világosabb, de legtöbbször elég híg jellegű (pépes, kisebb-nagyobb darabokba), bár vannak olyan napok is, amikor teljesen normális, masszív (de nem túl kemény), de van olyan is, amikor először normális és a vége pépesen lágy.
Mindig könnyen ürül, nem kell erőlködni. Napi 1x van székletem, nagyon ritka a napi kettő (de mindig kiürül és nincs teltségérzet), illetve az is, hogy egy nap kimarad. Bélgázok általában estefelé és reggel vannak, de azok távozása után nincs puffadásérzés.
Mivel 3 éve megállapították, hogy magas a vérnyomásom, szedek két gyógyszert is, reggelente: 1x Lavestra 50 mg + 0,5x Nebibeta 5 mg. Ezek normálisan kb. 123/73/70-es vérnyomásértéket tartanak.
Érdekelne, kell tartanom valamitől ilyen széklettel vagy ez még normálisnak számít? A gyógyszereknek lehet köze az egészhez? Probiotikumok hosszú távú szedése segítene?

| hasmenés, székelési panaszok
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Amit leír, még normálisnak számít, és semmi értelme probiotikumra költeni a pénzét.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2015-01-17 06:29:53
| hasmenés, székelési panaszok
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop