MPS terhesen

Kérdés:  2009-ben kerestem meg egy kardiológust, mert időszakosan egyre gyakrabban éreztem néhány másodpercig tartó szívritmuszavart.
A kardiológus MPS-t állapított meg, gyógyszert is ajánlott arra az esetre, ha ezek a szívdobogásérzések gyakrabban, rendszeresen jönnének elő (Concor 1,25 mg).
A gyógyszert nem szedem, mert van úgy, hogy 1-2 hétig nincs tünetem, van úgy, hogy egy nap akár 3-4 alkalommal is érzem ezeket a rosszulléttel nem járó, inkább csak kellemetlen bedobogásokat.
Most jelenleg 34 hetes kismama vagyok. Az utóbbi hetekben ülő helyzetben egy-egy méhösszehúzódáskor nem bedobogást, hanem egyfajta szívtáji "terhelést" érzek addig a pár másodpercig, míg a pocakkeményedés megszűnik.
Okozhat az MPS a szüléskor valamilyen komplikációt? A kötelező belgyógyászati vizsgálaton megmutattam a vizsgáló orvosnak a kardiológiai vizsgálat eredményét (MPS: I. fokozat), de nem vezette be a kiskönyvembe, nem igazán foglalkozott vele.
Válaszát tisztelettel köszönöm, egy aggódó kismama!

| terhesség, szülés, várandósság
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Azt hiszem, valóban nem kell vele foglalkozni, még inkább gyógyszert használni.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-02-18 06:45:26
| terhesség, szülés, várandósság

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop