MPS terhesen

Kérdés:  2009-ben kerestem meg egy kardiológust, mert időszakosan egyre gyakrabban éreztem néhány másodpercig tartó szívritmuszavart.
A kardiológus MPS-t állapított meg, gyógyszert is ajánlott arra az esetre, ha ezek a szívdobogásérzések gyakrabban, rendszeresen jönnének elő (Concor 1,25 mg).
A gyógyszert nem szedem, mert van úgy, hogy 1-2 hétig nincs tünetem, van úgy, hogy egy nap akár 3-4 alkalommal is érzem ezeket a rosszulléttel nem járó, inkább csak kellemetlen bedobogásokat.
Most jelenleg 34 hetes kismama vagyok. Az utóbbi hetekben ülő helyzetben egy-egy méhösszehúzódáskor nem bedobogást, hanem egyfajta szívtáji "terhelést" érzek addig a pár másodpercig, míg a pocakkeményedés megszűnik.
Okozhat az MPS a szüléskor valamilyen komplikációt? A kötelező belgyógyászati vizsgálaton megmutattam a vizsgáló orvosnak a kardiológiai vizsgálat eredményét (MPS: I. fokozat), de nem vezette be a kiskönyvembe, nem igazán foglalkozott vele.
Válaszát tisztelettel köszönöm, egy aggódó kismama!

| terhesség, szülés, várandósság
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Azt hiszem, valóban nem kell vele foglalkozni, még inkább gyógyszert használni.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-02-18 06:45:26
| terhesség, szülés, várandósság