Ismeretlen eredetű, havonta visszatérő láz

Kérdés:  Férjemnél október óta havonta visszatérő láz jelentkezik. Éjjel hidegrázásra ébred, majd kis idő múlva belázasodik. A láza 37,5-38,5 között van. Általában 1 vagy 2 Algopyrin le is viszi.
Többször voltunk már háziorvosnál. Elküldte a pulmonológiára, de ott mindent rendben találtak. Kardiológus is megvizsgálta megultrahangozta, de ő is mindent rendben talált. Több alkalommal volt vérvételen. Ez a következőket mutatta: "Hipersens CRP: 42,3 majd 7,4 egy hónap múlva ismét 39,1. Fehérvérsejt 20,3, majd 7,1 egy hónap múlva 5,2. Augmentint szedett decemberben egy dobozzal, de ettől változás nem történt.
Állandó fájdalmat érez a nyakán a nyirokcsomóiban, de csak bal oldalon. (Ez nálam is fennáll kb. 2,5 hónapja.) Éjjelente nem igazán tud aludni és majdnem minden éjjel arra ébred, hogy tiszta víz a pizsama felsője a mellkasán és át kell öltöznie.
Többször mértük a vércukorszintjét, de minden alkalommal normális volt. 1-2 hónapja jellemző és egyre gyakrabban előfordul, hogy remeg a feje. Ezt nem csak ő érzi, hanem látható is. Régen is tapasztalt ilyet, de nagyon ritkán, évente talán egyszer. A szemei karikásak és elég sápadt.
A háziorvostól nem kaptunk további gyógyszert csak a Resistar nevű immunerősítőt javasolta. Ezt két hete szedi, de múlt pénteken ismét belázasodott éjjel.
Sajnos már nem tudjuk, hogy hova forduljunk ezzel a problémával, ezért kérnénk a segítségét!
Előre is köszönjük válaszát!

| láz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Keressék fel a Szent László kórház lázambulanciáját. Tovább kell vizsgálni.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2015-02-22 05:32:52
| láz
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop