Egy hónapja láz, kiütés

Kérdés:  Panaszaim 5 hete kezdődtek. Egy hétig magas láz (39-40) csalánkiütésszerű, reggelre elmúló kiütésekkel. Mivel nem lettem jobban, végül kaptam antibiotikumot, két kúrán is túl vagyok.
Jelenleg mindennap délutánra 38-ig megy fel a hőm, kiütések ugyanúgy, reggelre elmúlnak, majd délután megint előjönnek, a karokon és a lábamon főleg.
A torkom hol fáj, hol nem, de az egyik legrosszabb a vándorló ízületi fájdalom, mert ha a csuklóm fáj, alig bírok fogni, ha a bokám, akkor meg menni nem tudok.
Most várom a laboreredményt a lázambulanciáról.
Meddig tarthat ez még? Mikor fogok meggyógyulni?
Egy elkeseredett, 40 éves - eddig egészséges – nő.
Válaszát előre is köszönöm!

| láz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(októberi)   InforMed

Válasz:  Véleményem szerint egy EBV vagy ahhoz hasonló vírusfertőzése zajlik, aminek a gyógyulását az antibiotikumok nem segítik elő, ezt fogja igazolni az infektologus is. Az EBV a mononukleozis nevű betegség okozója.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2015-10-05 20:24:33
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop