Esszenciális trombocitémia

Kérdés:  14 éve folyamatosan Litalír nevű gyógyszerrel kezelt esszenciális trombocitémiám van, sajnos e gyógyszer elég sok mellékhatását produkáló beteggel kapcsolatosan érdeklődöm.
A napi 3x Litalír helyett, a mai modern orvostudomány ismeretei szerint milyen más alternatív lehetőség lenne a fent említett betegség kezelésére, gondolok itt a kevesebb mellékhatású és kisebb napi dózisú medicinákra, illetve konkrétan a Xagrid nevű készítmény mennyire lenne ajánlott (illetve ellenjavallott) ebben az esetben?
Tisztelettel várom válaszát!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  Az anagrelid hatóanyagnak sincs kevesebb melléhatása, de egyénileg akár jobban tolerálható is lehet. De kérdését kezelőorvosának kell feltennie.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2015-11-13 20:42:28
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop