Reflux?

Kérdés:  Állandóan viszket a torkom, levegovételnel is érzem a viszketést, nem a tudőmben, elég furcsa érzes, hanem szerintem szinten a nyelocsovemben. Nem érzem, hogy ég a hasam, van amikor erzem, hogy feljön a sav.
Ful-orr-gegesznel voltam eddig, aki gégetükrözéssel azt mondta, hogy szerinte reflux. Allergiára is gyanakodtam, de szinte negatív volt a teszt - egy kereszt haziporatka, de kétlem hogy ez váltaná ki.
Mar szedem több, mint egy hete a savlekoto gyógyszert, amit felírtak, illetve sokszor eszem keveset, nem eszek csokit, fuszeres eteleket, nem iszom kávet, csak vizet iszok - napi többször Salvus vizet - de meg semmi eredmény.
A torkom aggaszt a leginkább, mivel állandó kohogesi ingerem van, es ez a levegovetelnel a viszketés nagyon elkeserito erzes. Hetfon kerek beutalot gasztroenterologuhoz, csak szeretnem elkerulni a gyomortukrozest.
Olvastam, hogy nem mindig mutatja ki a reflux begegseget, esetleg ez a 24 óras pH mérésre lenne lehetoseg tb alapon? Felek, hogy nem fog elmúlni ez az erzes, mar 1,5 honapja tart es allandoan bepanikolok minden egyes levegovetelnel.

| nyelőcső tasak, divertikulum, Zenker-divertikulum, reflux, GERD, nyelÅ‘csÅ‘ tasak
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(októberi)   InforMed

Válasz:  Az allergia teszt nem alkalmas minden allergia kimutatására. Panaszok alapján én felíratnék, vagy akár kipróbálnám a vény nélkül is kapható anihisztamint és használja tovább is a Salvus vizet. Szerintem erre javulni fog.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2015-11-13 20:42:28
| nyelőcső tasak, divertikulum, Zenker-divertikulum, reflux, GERD
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop