Letrox és Concor

Kérdés:  30 éves nő vagyok. 1 éve szedek 2,5 mg Concort naponta. Néha még így is magasabb picit a pulzusom, de nem vészes.
Az endokrinológus Letrox szedését javasolta, 50 mg felét naponta, mivel magasabb értéket mutatott a TSH.
Nem tudom, nem fogja e túlságosan felvinni a pulzusom a Letrox? Túlsúlyos vagyok, edzések és diéta ellenére sem fogyok, szeretnék rendesen edzeni is, de nem tudom, hogy a Letrox és a Concor kombinációja és pl. a futás hogyan hatna a szívemre?
Edzés alatt (Concor mellett Letroxot még nem szedtem), kb. 150-160 körül mozog a pulzusom, ezt a pulzust a Letrox megdobná? Nyugodtan szedjem a két gyógyszert együtt? Amennyiben igen, mennyi idő kell, hogy elteljen a két gyógyszer beszedése között?
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(februári)   InforMed

Válasz:  Megértem kételyeit, de a 25 mg hormonpótlás olyan minimális mennyiség, hogy biztosan nem fogja változtatni a pulzusszámát, tehát nyugodtan szedje együtt.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2016-03-23 18:01:25
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop