Oltás amerikai család kérésére

Kérdés:  Egy családnál szeretnék elhelyezkedni dolgozni, de a család ragaszkodik ahhoz, hogy oltassam be magam Tdap vakcinával.
Itt Amerikában állítólag 10 évente kötelező. Ez, ha jól tudom a di-per-te Magyarországon. Mivel asztmás beteg vagyok és orrpolipom is van, amire kéthavonta szedek antibiotikumot és Prednisone-t, félek, hogy esetleg az oltás gondot okozna.
Van különbség az Amerikában és a Magyarországon adott oltóanyag között? Származhat valami problémám abból, hogy újra megkapom? Úgy tudtam, hogy ha egyszer megkaptam, akkor védett vagyok például a szamárköhögéssel szemben, ami miatt a család aggódik, hogy a csecsemőjük megfertőződik, ha esetlegesen én bárhonnan összeszednem.
Tanácsukat szeretnem kérni, hogy mit javasolnak?
Előre is köszönöm!

| oltás, védőoltás
| ; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Felnőtt korban, vagy nagyobb gyermekeknek, járványos helyre történő utazását megelőzően tetanusz-diphtheria (Td), tetanusz-diphtheria-polio, szamárköhögés ellen emlékeztető oltást kell adni.
Ezekből 10 évente egy alkalommal emlékeztető oltás javasolt. Ezért kérem, hogy a leírtak ellenére, nyugodtan oltassa be magát, természetesen csak az "emlékeztető" oltást.
AU: Szendei, K.

Kapcsolódó cikkek a Védőoltások rovatban olvashatók.

2016-04-23 00:28:41
| oltás, védőoltás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop