Állandó fáradtságérzet

Kérdés:  21 éves nő vagyok. Tüneteim körülbelül 2 éve fennállnak: állandó fáradtságérzet, ájulásérzet, sokszor fejfájás. Ezek a tünetek majdnem minden nap jelen vannak, akár több órán keresztül is.
Már régóta keressük az okát, hogy mi lehet a gond, rengeteg vizsgálaton vettem részt, köztük MRI-vizsgálaton, szemvizsgálaton, vérvizsgálaton és még sok más vizsgálaton.
MRI-vizsgálaton kiderült, hogy egy születési rendellenességem van, a bal oldalon az ereim nagyon össze vannak szűkülve, amire azt mondták, hogy szedjek valamilyen értágítót, de mi eközben elmentünk egy másik orvoshoz, aki azt mondta, ezzel nem kell foglalkozni, mert már így születtem és az ereim ugyanúgy el tudják látni a dolgukat.
Ön mit gondol erről? Mi okozhatja a tüneteim? Nagyon tanácstalan vagyok, sokat stresszelek, alapvetően nagyon stresszelős fajta vagyok, ez is okozhatja?
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(júniusi)   InforMed

Válasz:  Valódi értágító nincsen, ha lenne, akkor nem lenne szabad használni, mert a kitágult erekben csökkenne a nyomás, így a szűkületbe még kevesebb vért juttatna. Ha semmi szervi megbetegedése sincsen, akkor talán a stressz okozza a tüneteit, és kezelése is ennek megfelelő.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-06-17 01:03:43
| szorongás, stressz

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.


Hogyan engedjük ki a gőzt?

Elvinni a gyerekeket az iskolába, megkeresni a férjed rövidnadrágját, beugrani a főnök megbeszélésére és AZONNAL beszélni egy barátoddal: ezt általában mind egyszerre kell csinálni.


Web Design & Development Prowebshop