Kimerültség, stressz, IR?

Kérdés:  33 éves nő vagyok, 64 kg. Panaszaim fél éve kezdődtek. Nem tudom mi a bajom, és kihez forduljak. Többször úgy ébredek, hogy nem bírom megemelni a lábam, karjaim, hányingerem van, remegést, bizsergést érzek. Napközben is rossz a közérzetem, remegek, nincs étvágyam, nem kívánom a húst sem.
Emésztési problémáim is vannak időnként. Romlott a teljesítményem is, nehezen koncentrálok, napközben is úgy érzem, hogy nehéz tartani a karomat - pl. néha fura szívdobogást is érzek.
Elkezdtem kivizsgáltatni magam, de nem találtak semmit. Vérképem teljesen jó, voltam 24 órás EKG-vizsgálaton, ott is mindent rendben találtak.
Járok pszichológushoz is, szorongásom van elvileg, sok stressz ért mostanában. Gyógyszert nem szedek, relaxálással próbálom leküzdeni a helyzeteket. Nem érzem magam sokkal jobban.
Ön szerint, kihez forduljak? Mire utalnak a jelek? IR-re is gondoltam már.
Köszönöm!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(júniusi)   InforMed

Válasz:  Mit ért az IR alatt? Irritabilis bél szindrómát? Azt IBS-nek, vagy IBD-nek rövidítik. Helyesen teszi, ha pszichológussal konzultál, mert valóban depresszió is okozhat ja az említett tüneteket. De egy "alap" neurológiai kivizsgálás jó lenne.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-07-02 21:41:34
| szorongás, stressz
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop