Xilox

Kérdés:  29 éves nő vagyok, torokfájással, ízületi és hátfájással fordultam orvoshoz, aki azt mondta, vírus okozza a bajokat és felírta a Xilox (50 mg/g) nevű gyógyszert. A tájékoztatóban azt olvastam, hogy ne szedje, akinek magas a májenzim értéke. Nemrég voltam laboron, a GGT 87 lett, a határ 35 volt, mire az orvos csak legyintett, hogy a fogamzásgátló miatt van.
Tényleg nem kell vele foglalkozni, vagy jobban tenném, ha nem szedném be a Xiloxot?

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ha a hormonális fogamzásgátló szedése következtében emelkedett meg a GGT-je, akkor inkább annak szedéséről kellene elgondolkodni. Az akut betegségre szedett Xilox nem ellenjavallt, főleg ilyen minimális eltérés esetén.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2016-08-24 19:43:36
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás

Web Design & Development Prowebshop