Erős félelem

Kérdés:  52 eves no vagyok Erdelybol, a fo betegsegem Bechterew-kor, de eros rakfobiam is van. Voltam pszichologusoknal, keves sikerrel. Betegsegem miatt szulfaszalazint es sok gyulladascsokkentot szedek, mert nagy a gyulladas es fajdalom, viszont angol oldalakon azt olvastam ezek a gyogyszerek tonkreteszik a veset, sot veserak is gyakrabban alakul ki.
Ennyi kellett nekem, ezek utan egesz nap csak szorongok es rettegek, a gyogyszereket sajnos kell szednem, emlitettek a biologiai terapiat, de ilyen rakfelelemmel abszolut nem kell nekem, hiszen hosszutavon pont azt okozhat, amitol rettegek.
Edesanyam rakban hunyt el, utana alakult ki ez a rakfobia, annyira nehezen veszem be a gyogyszereket - foleg a sok gyulladascsokkento emeli a rizikot, de kell, mert annyira fajnak az izuletek, nem tudom, hogy hogyan szabaduljak meg ettol a felelemtol? Hogyan tudnam megvaltoztatni gondolataim? Pszichiater es pszichiatriai gyogyszerek nem hatnak a gondolatokra, semmi ertelme, tomjem magam ujabb gyogyszerekkel.
Ugye nem igaz ez a bevonzasi teoria?
Elore is koszonom valaszat!

| szorongás, stressz, kényszerbetegség
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Minden hatásos terápiának van mellékhatása is, de mindig számításba kell venni a gyógyszer okozta javulást is. Magyarul, megéri-e a kockázat növelést. Ha megéri, akkor vállalni kell a rizikót is.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-09-26 20:30:55
| szorongás, stressz, kényszerbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop