Furcsa tünetek – Kézremegés, feszültség, szédülés

Kérdés:  26 éves fiatalember vagyok. 11 hónapja furcsa tüneteim vannak, amit nem tudok megérteni, mitől vannak.
Párom mondta, hogy lehet, hogy pánikbetegségem van. Nyugtatóteákat iszom és van, mikor mégis előjönnek a tünetek. Ezek pontosan: enyhe kézremegés, szédülés, a két lábamban olyan érzést érzek, mintha szét akarna robbanni, mintha tele volna energiával, sokszor a mellkasomban is ezt érzem. Nem tudok éjszaka nyugodtan aludni, ha elalszok, arra kellek fel, hogy alig kapok levegőt, vagy van olyan, ami kicsit rémisztő dolog, lefekvés után arra ébredek, mintha az ideg "megcsípne" - vagy nem tudom - hirtelen megugrok, mintha összerántana az ideg. Napközben is van ilyen, ezt kíséri még izomrángás is.
Nem tudom, mit tegyek, tanácstalan vagyok. Van egy dolog, ami lehet, hogy előhozta ezeket a tüneteket. Vagyonőrként dolgozom és 24 órás munkarendben, egy időben sokat kávéztam, volt, mikor egy nap 4-5 kávét is megittam és egyszer ezekhez a tünetekhez hasonlóan elsőnek szédültem és fájt a fejem, lüktetett, mint aki agyvérzést akar kapni, megmértem a vérnyomásom és nem volt magas, 143 volt a vérnyomásom, a pulzusom is 75 körüli volt.
Azóta van ez, nem tudom, hogy emiatt van e. Azt sem tudom, mi a bajom, ezért fordulnék Önhöz, önben bízom, hogy tud nekem segíteni.
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(novemberi)   InforMed

Válasz:  Párjára hallgasson, és keressen fel szakembert.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-11-27 19:05:33
| szorongás, stressz

Web Design & Development Prowebshop