SM, antibiotikum, hasmenés

Kérdés:  Szklerózis multiplexes vagyok, melyről 2010 óta tudok. Karácsony tájékán bemerevedtek a lábaim, ezért 2 hete voltam az Uzsoki kórházban kezelésen, 3 napig kaptam Solu-Medrol infúziót, összesen 3000 mg-ot.
A lábam azóta szinte teljesen rendbe jött. Azonban mikor kijöttem a kórházból rá 2 napra megfáztam, azóta is hurutosan köhögök. Háziorvosom e hét kedden írt ki nekem Curam Duo 875 mg/125 mg antibiotikumot, Elyxirium thymi compositum köptetőt és Nasivint kell használnom.
Voltam röntgenen, amely felső légúti fertőzést mutatott ki. Az antibiotikum mellé Probium6+ Inulint szedek. A probiotikum ellenére is nagyon megy a hasam. Az elmúlt 2 órában hatszor voltam vécén, székletem teljesen vízszerű már. A haziorvosomat nem tudom elérni.
Mit tudok tenni? A gyomrom folyamatosan kavarog. Az SM-re szedem a Tecfidera (dimetil-fumarát) nevű gyógyszeremet, mely mellé Pantoprazole-Teva 40 mg-ot kell szednem a gyomorsavam miatt. Mit tegyek az antibiotikummal? Szedjem továbbra is? Tartok tőle, hogy a hasmenés miatt nagyon le fogok gyengülni. Mikor kell leállnom ilyen esetben az antibiotikummal? Milyen problémám lehet, ha leállok vele? Lopediumot lehet bevenni? Mennyi időt kell kihagyni az egyes gyógyszerek között, ha a Lopediumot is beveszem?
Köszönöm a választ!

| hasmenés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(januári)   InforMed

Válasz:  Lopedium, Smecta használata javasolt. A Pantoprasol legyen az első és utolsó tabletta, fél órás különbséggel vegye a többit, az antibiotikumot meg hagyja abba, bár lehet, hogy maga a vírusfertőzés, mely a köhögést is okozta, felelős a hasmenésért, és nem az antibiotikum mellékhatásáról van szó.

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2017-01-24 05:39:26
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop