Legyengült édesanyám

Kérdés:  A késő ötvenes éveiben járó édesanyám elkapott egy betegséget, ami kezdetben hörghuruttal kezdődött, influenzás tünetekkel, illetve lázzal. A Sumetrolim-kúra után sem tudott felkelni az ágyból, gyengeségre panaszkodva. Mivel a láza nem akart 39° alá menni az orvos másik antibiotikum szedését javasolta. A Cefzil segített annyiban, hogy a köhögés elmúlt, és aludni már tudott az édesanyám. A láza azonban és a közérzete csak pár szem Cifran után javult. Még mindig van 37,5-38°-os hőemelkedése.
Ma mentünk vissza a háziorvoshoz. Sajnos anya még mindig nagyon gyengeségre panaszkodik, és a doktor úgy ítélte meg, hogy menjünk neki a betegségnek még egy levél Fromilid Uno-val. De ez a rengeteg gyógyszer sajnos nagyon megviseli a szervezetet, és fáj édesanyám gyomra tőlük.
Az orvos ki akarja zárnia tüdőgyulladás gyanúját, ezért szeretné, ha még beszedné a Fromilidet is, de bevallom, anyukám mellett én is tartok tőle, hisz erős gyógyszer, az ő jelenleg legyengült szervezetének. Nem szeretném, ha mérgezést kapna, súlyosbítva a helyzetet.
Ön mit javasol? Gond lehet belőle, ha már nem szed semmi gyógyszer, és majd az immunrendszere kidolgozza a betegséget, illetve a gyengeséget, hogy végre fel tudjon kelni, vagy mindenképp szükséges még egy gyógyszer? Ha esetleg más gyógyszer javasolna, azt is megköszönném, mint ahogy a tanácsát is előzetesen.
Egy kicsit meg vagyok ijedve.
Köszönettel!

| hörghurut, influenza, láz, hörghurut
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(januári)   InforMed

Válasz:  átatlanban nehéz véleményt mondani, de írja is, hogy influenzának gondolják a betegséget, ami vírus, tehát valószínűleg egyik antibiotikumra se lett volna szükség, ezért ha a beteg vizsgálata és panaszai nem vetették fel a tüdőgyulladás fennállásának lehetőségét, az említett negyedik gyógyszer fölösleges. Pihenés, vitaminok segítik a gyógyulást.-

Kapcsolódó cikkek az Influenza (grippe) rovatban olvashatók.

2017-02-12 22:38:02
| hörghurut, influenza, láz

Web Design & Development Prowebshop