Pajzsmirigy-túlműködés lenne?

Kérdés:  20 éves tanuló nő vagyok. Sajnos öt éve érthetetlen és szabályozni nem tudó hasmenésem van, ami nagyon kellemetlen, nagyon sokat izzadok, feszült és ideges vagyok folyton.
Sokszor volt mellkasi nyomásérzetem, de elmúlt. Ezeken kívül nagyon sokszor ráz a hideg és a memóriám és a koncentrációm is rossz.
Folyton aludnék és fáradt vagyok, viszont aludni nem tudok. 1 hónapja volt egy rosszullétem az iskolában: mintha majdnem összeestem volna, alig tudtam a lábamon állni és beszélni sem.
A védőnő már egy kicsit nyugodtabb állapotomban megmérte a vérnyomásom: 160 volt, illetve a pulzusom 142. Az orrom is gyakran vérzett. Ezután a háziorvos beutalt vérvételre, ahol a TSH szintem 0,473 (0,55-4,78) volt, az orvosom azt mondta, hogy nagyon enyhe túlműködésem van.
Szeptemberre kaptam időpontot endokrinológushoz, viszont nekem fontos vizsgáim lesznek és már 5 év után nagyon nem bírom már ezeket a tüneteket.
Érdemes elmennem egy magánorvoshoz? Sok mindenki csak azt hiszi, hogy kitalálom a bajaim és nem érdekli őket.
Válaszát előre is köszönöm!

| izzadás, hasmenés, mellkasi nyomás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(februári)   InforMed

Válasz:  Panaszait háziorvosával kellene megbeszélnie. Nem hinném, hogy a tünetegyüttest egyedül a fokozott pajzsmirigyműködés okozná, ennél összetettebb a kép.

Kapcsolódó cikkek a Hormonok, cukorbetegség, pajzsmirigy rovatban olvashatók.

2017-03-13 05:33:41
| izzadás, hasmenés, mellkasi nyomás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop