Pánikbetegség

Kérdés:  En egy nagyon érdekes problémával küzdök már kisgyerek korom óta. 8 éves lehettem, amikor elkezdtem félni a betegségektől es véresre mostam a kezem.

Akkor ezt a problémát megoldottam a szüleimmel. Nem mentem orvoshoz. 8-9 évig semmi bajom nem volt. Egy életvidám ember vagyok. Sok barátom van és nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel.

Idén újra rám jött a hipochondria, viszont már olyan szinten, hogy többször is volt pánikrohamom. Mar több mint egy honapja minden nap stresszelek. Nem birok aludni es enni. 7 kilót fogytam két hét alatt, ami nagyon meglátszódik a bőrömön és mindenemen.

Pár hete 5-6 napig fájt a fejem es halálfélelmem volt minden nap. Azt hittem, hogy valami komoly bajom van, de ahogy jött, úgy el is múlt. Sokszor ráz a hideg láz nélkül.

Ma hazaküldtek az iskolából mert hőemelkedésem volt - 37,3. Ahogy hazaértem és lenyugodtam rögtön lement 36,8-ra. Szédülni viszont majdnem mindig szédülok a stressztol es attól, hogy nem eszem. Nem birok enni és félek attól, hogy beteg leszek.

Nem merek emberek közé menni es állandóan a "sejtrezdüléseimmel" vagyok elfoglalva. A családomban több olyan is volt, akinek pánikrohamai voltak (őket orvos kezeli mai napig). A szüleim rengeteget veszekednek miattam és félek attól, hogy tönkreteszem a családom. Nem alszom, nem eszem. Egész nap csak stresszelek.

Tudna nekem segíteni? Ugy érzem, ezt a problémát már nem tudom megoldani egyedül.

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Sürgősen keresse fel a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelőt.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-04-02 05:59:20
| szorongás, stressz

Web Design & Development Prowebshop