Pánikbetegség vagy reflux?

Kérdés:  Már nagyon el vagyok keseredve, mivel senki nem segít nekem. 1 éve kezdődött minden, azóta egyre rosszabb. Elmentem a háziorvosomhoz azokkal a panaszokkal: szédülés, remegés, szívdobogás érzés, fejfájás, mellkasi szorító fájdalom, ami kihat a lapockáimhoz, zsibbadás, rossz közérzet, rossz alvás, rémálmok gyötörnek. Ő leküldött a sürgősségire, de nem találtak semmit. Csináltak EKG-t, vettek vért, neurológiai vizsgálatokon is túl vagyok. Megállapították, hogy pánikbeteg vagyok. Felkerestem magánúton egy pszichiátert, aki elkezdte gyógyításom. Most ott tartok, hogy az 5. fajta gyógyszert kezdtem szedni, de egyik sem hozott javulást. Jelen pillanatban rosszabbul vagyok, mint voltam. Kórházi pszichiátriai kezelésen is voltam, de az sem használt. A tüneteimhez most még társultak olyanok még hogy émelygés, étvágytalanság, égő érzet a nyelőcsőben, rossz szájíz, hányinger.

Utánanéztem, és azt találtam, hogy ezek a reflux tünetei is lehetnek. A kérdésem az lenne, hogy akkor most mi lehet a gond? A pszichiátriai gyógyszerek mellett lehet szedni a reflux gyógyszereket?

Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Mivel a legtöbb gyógyszer fokozhatja a savtermelést, elképzelhető, hogy savas reflux okozta tünetei is megjelennek. Elsősorban ki kellene választani azt a gyógyszert, mely kezeli a pszichiátriai megbetegedését, de legkevésbé okoz savas tüneteket, de természetesen, ha kell számos jó szerrel rendelkezünk, mely a savtermelést gátolja. Ezt szedheti a pánikra kapott gyógyszerek mellett, csak arra vigyázzon, hogy ne egy időben vegye be, legyen legalább fél óra különbség.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-04-02 05:59:21
| szorongás, stressz

Web Design & Development Prowebshop