Dalacin utáni hasmenés

Kérdés:  Fogkorona utáni fájdalomra Dalacint írt a fogorvosom, ami segített is az adott problémán, viszont az 5 napos kúra utáni napon már hasmenés jelentkezett. Első 2-3 napon többször is, azóta inkább csak reggel, ez egy hete tart már, semmi egyéb fájdalom vagy más tünet nincs. (Sajnos jelenleg költözés miatt nincs háziorvosom, bár megpróbálok felkeresni esetleg egy magán szakorvost).

Félek, hogy egy hét után ez azért már nem teljesen normális. Tisztában vagyok vele, hogy a klindamicin tartalmú antibiotikumoknak elég gyakori mellékhatása ez, viszont én amúgy is hajlamosabb vagyok a hasmenésre. Mit javasolna? Enterolt szedtem az antibiotikum mellé, majd patikus Lacto sevent ajánlott, azt is szedem már 5 napja, néha Immodium (de persze nem szeretnék beszedni csak úgy mindenfélét).

Próbálok inkább főtt krumplit, kekszet, lágy tojást enni, alma, banán, esetleg húsleves. Teát iszom (kamilla és citromfű levél). Mindenképp ajánlatos orvoshoz menni egy hét után vagy legyek türelmes? Esetleg van olyan vény nélkül kapható probiotikum, ami segíthet?

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

| hasmenés, székelési panaszok
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Legyen türelmes, diétázzon, el fog múlni. Ha nagyon erős a hasmenés, akkor jó az Imodium, de enyhébb esetekben a Smecta használata javasolt, esetleg Nospával kiegészítve.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2017-04-02 05:59:23
| hasmenés, székelési panaszok
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop